
Segur que moltes de vosaltres n’heu menjat però, quantes persones han tingut l’oportunitat d’anar a la fàbrica? Doncs nosaltres vam anar el passat 23 de maig.
Ens va atendre una jove treballadora i un treballador que va fet tota una trajectòria a la casa, des de logística fins arribar a dinamitzar les visites de grup com el nostre.
Us heu fixat que DANONe s’escriu tot en majúscules menys la “e” que és en minúscules. Ens van explicar que això és degut a que Isaac Carasso, que va ser el creador del iogurt Danone al 1919, va posar el nom en honor al seu fill. El seu fill es deia Danon. Quan va elaborar el primer iogurt a una fàbrica de Barcelona i el va voler comercialitzar, un assessor de ventes i màrketing, li va recomanar que li afegís la “e” perquè així tenia una millor sonoritat i arribaria millor a qui el volgués comprar. Així ho va fer però marcant la diferència entre les majúscules i les minúscules.
En el seu origen el iogurt volia ser un medicament per aquelles molèsties intestinals però, com no es va comprovar la seva eficàcia, finalment es va convertir en un producte alimentari que no podia faltar a cap casa. Van començar fent venta en una farmàcia i la gent anava a comprar i retorna-va l’envàs. Ara, Danone te 4 fàbriques productores per tota Espanya i proveeix a més de 40.000 comerços per a 11 milions de famílies.
Aquesta va se runa primera part on ens van posar un vídeo amb tota aquesta explicació. Després vam poder veure, a través d’unes finestres, com es produeix el iogurt. No vam poder anar perquè a DANONe són molt estrictes amb els controls d’higiene i seguretat. Un iogurt assa per més de 50 controls abans d’assegurar-se que es pot comercialitzar. Utilitzen envasos totalment reciclables. Ens van explicar també, que a part de tenir iogurt làctics, també en fan de soja.
En acabar en van deixar estar en una sala a la fresca on ens van donar a tastar dos iogurts i, no només això, sinó que en marxar també ens van obsequiar amb una bossa amb mostres per a les nostres famílies.